Energy Life
for men

ENERGY LIFE FOR MEN (preparat za muškarce)

Jedna tableta sadrži:

 • 200mg ekstrakta ploda Babinog zuba
 • 200mg ekstrakta korena špargle
 • 100mg ekstrakta korena make

TRIBULUS TERRESTRIS (BABIN ZUB)

U aktivnim komponentama Tribulusa prevladavaju saponini furostanolskog tipa, a po najnovijim istraživanjima metilprotodioscin i metilprototribestin. Saponini su prirodni spojevi koji se ubrajaju u glikozide. Detaljnije proučavanje izražene isceliteljske moći saponina biljke, pokazalo je da se primetno povećava nivo nekih hormona, koji utiču na mušku reproduktivnu funkciju, jačanje libida, poboljšanje imuniteta i veliku izdržljivost.Takođe, saponini povećavaju sposobnost ženskog organizma za samostostalno izlučivanje hormona i uspostavljaju njihov normalan nivo. Za razliku od hemijski sintetizovanih hormona, preparati iz ove biljke ne narušavaju hormonski balans organizma, ne koče samostalno izlučivanje hormona iz organizma i nemaju nus pojave.

Aktivne komponente Tribulus Terrestrisa podstiču hipofizu na pojačano lučenje luteinizirajućeg hormona (LH), što daje signal polnim žlezdama za pojačano lučenje polnih hormona. Kod muškaraca dolazi do povećanog lučenja vlastitog (endogenog) testosterona, a povećana količina testosterona dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljšanja polne funkcije. Testosteron utiče na rast i deobu zametnih stanica koje oblažu semene kanalice i podstiče spermatogenezu. U tom smislu se koristi kao lek za impotenciju, za bolesti kardiovaskularnog sistema, čisti krv, za hemoroide, čireve, itd. Kod žena, pak, dolazi do lučenja estrogena a ne progesterona, što utiče na povećanje libida, pomaže kod lečenja neplodnosti i reguliše menstrualne tegobe. Povećanje luteinizirajućeg hormona kod žena, podstiče ovulaciju i normalizuje menstrualni ciklus.

Dokazano je da Tribulus Terristris učestvuje u snižavanju nivoa holesterola u krvi, a s druge strane povećava proizvodnju DHEA i androstendoina. Biljka ima jako antibakterijsko dejstvo. Cenjena je medju sportistima kojima je potrebna snaga, zato što potpomaže uvećanje misićne mase i povećava snagu organizma. To je jedna bezopasna alternativa steroidnim medikamentima.

Osim toga, biološki aktivne materije Babinog zuba snižavaju nivo lipida, stimulišu srčani, krvni i nervni sistem. Neki od njih poseduju blaga diuretična dejstva. Tribusaponin sprečava zgrušavanje krvi i sprečava razvoj arteroskleroze. Aktivne materije iz njega razlažu veze izmedju holesterola i kalcijuma od kojih nastaju plake na krvnim sudovima, kamen u žuči i bubregu. Pri tome, tribusaponin poseduje umirujuće dejstvo.

Tribulus koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali je manje štetan. Naime, kod dužeg uzimanja anaboličkih steroida može doći do smanjenja funkcije testisa, smanjenja libida te impotencije. Suprotno tome, tribulus terrestris deluje na hipofizu koju podstiče na pojačano lučenje LH, pa samim tim dolazi do povećanog stvaranja ličnog (endogenog) testosterona u testisima. Upravo zbog toga prilikom uzimanja Tribulusa, uz povećanje mišicne mase dolazi i do istovremenog povećanja libida i poboljšanja polne funkcije. Povećana količina testosterona deluje na sintezu proteina i na vrlo efikasno povećanje mišićne mase.

ASPARAGUS RACEMOSUS (ŠPARGLA)

U Srbiji se o “čuvaru zdravlja” ili “kraljevskom povrću” malo zna i retko se sprema, iako obiluje lekovitim svojstvima. Visok nivo vitamina B6, A, C, K i E, kalcijuma, magnezijuma, cinka kao i vlakana i proteina, čine šparglu idealnom namirnicom za očuvanje zdravlja.

Sa samo 17 kalorija u 100 grama, špargla je odlična namirnica za dobru formu i idealnu figuru, a u tome će vam pomoći i hrom koji se nalazi u biljci, umanjujući vašu glad. Nutricionisti smatraju da pored očuvanja dobre linije, unos špargle smanjuje holesterol, poboljšava zdravlje srca, snižava krvni pritisak, ima diuretično svojstvo, pomaže pri otežanom mokrenju, a budući da je bogata kalcijumom čuva i zdravlje kostiju smanjujući gubitak ovog minerala iz kostiju. Pored ovih blagodeti, folna kiselina iz špargli pomaže telu da se zaštiti od raka pluća, debelog creva i uterusa. U biljci se nalazi i jak antioksidans glutatin, koji štiti organizam od slobodnih radikala koji uzrokuju rak. Unos špargle se posebno preporučuje trudnicama, zbog folne kiseline. Od davnina se smatra da špargla imaj jako afrodizijačko dejstvo, zbog velikog sadržaja vitamina E, poznatijeg kao “vitamin plodnosti”.

Najnovije studije potvrđuju još jedno od mnogih pozitivnih dejstava špargle na ljudski organizam: špargla aktivira hormone sreće u našem mozgu.

Špargla sadrži kalcijum, magnezijum i cink, a veoma je dobar izvor vlakana, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, rutina, niacina, gvožđa, fosfora, kalijuma, bakra, mangana, selena i hroma. D. Onstad, autor knjiga o zdravoj ishrani, kaže da špargla sadrži supstance koje kao diuretici neutrališu amonijak koji nas čini umornim i štite male krvne sudove od pucanja. Špargla izlučuje vodu iz tela i olakšava rad bubrega.

Poznata i kao kraljevsko povrće i jestiva slonovača, ta biljka često ima medicinski epitet čistača organizma i čuvara zdravlja. Glutatin, kao važan sastojak, štiti organizam od slobodnih radikala i raka.

LEPIDIUM  MEYENII (KOREN MAKE)

Biljka maka raste i uspeva na visokim nadmorskim visinama i zahvaljujući tome je jako otporna. Zbog rasta u tako teškim uslovima ona je razvila mnoge odbrambene mehanizme. Prihvaćeno je mišljenje da tako otporne biljke u sebi sadrže supstance koje i nama mogu preneti slične osobine.
Koren peruanske make sadrži izuzetno velike količine aminokiselina, vitamina, minerala i ugljenih hidrata, do te mere da se njene nutritivne i hranljive vrednosti mogu meriti sa žitaricama. Najbitniji sastojci zlatne make su: kalcijum, gvožđe, natrijum, magnezijum, fosfor, cink, vitamini B kompleksa, B1, B2, B12, E i C vitamin. Od ukupno 20 aminokiselina koje sadrži, čak 7 su esencijalne, što retko koja namirnica sadrži.
Ova biljka se smatra prirodnim suplementom, dodatkom ishrani jer može obezbediti gotovo sve neophodne minerale i materije neophodne za normalno funkcionisanje organizma.

Kako maka deluje na organizam?

 1. Upotreba make u kontinuitetu oslobađa organizam od stresa, čini da se svakodnevni stres lakše podnosi (adaptogen), oslobađa nas od hroničnog umora, podiže nivo energije, povećeva izdržljivost organizma.
 2. Usporava proces starenja kože, regeneriše kožu, vraća joj sjaj i elastičnost. Zbog svog bogatog sastava i obilja kalcijuma, biljka maka znatno usporava proces nastajanja osteoporoze i smanjuje njene simptome.
 3. Podstiče zarastanje rana, regeneriše oštećenu kožu.
 4. Koren make u sebi sadrži materije koje se smatraju biljnim analgeticima i njena upotreba može ublažiti blaža bolna stanja. Takođe, neke materije u njoj imaju i sedativno dejstvo, što doprinosi postizanju boljeg raspoloženja.
 5. Peruanska maka je ipak najpoznatija po svojoj upotrebi u cilju uspostavljanja hormonske ravnoteže. Poslednjih godina peruanska maka je postala sinonim za efikasno prirodno sredstvo koje reguliše funkciju polnih žlezda, a i drugih žlezda sa unutrašnjim lučenjem.
 6. Biljka maka može da stabilizuje nivoe estrogena i progesterona, ublažava simptome PMS-a i reguliše menstrualni ciklus kod žena.
 7. Maka se takođe upotrebljava i za regulaciju i povećanje plodnosti kod oba pola. Kod muškaraca povećava broj pokretnih spermatozoida i podiže nivo testosterona koji ima direktan uticaj na polni nagon muškaraca.
 8. Biljka maka je korisna kod oba pola u srednjim godinama, jer smanjuje i ublažava karakteristične simptome andropauze kod muškaraca i menopauze kod žena.To su, na primer: umor, nesanica, depresija, preosetljivost na stres. Dakle, povoljno utiče na proces regulacije hormonalnog disbalansa u periodu menopauze i andropauze.

 

Sastav

Izuzetne osobine make potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koji čine:

 • 59% karbohidrata
 • 14% proteina
 • 9% vlakana
 • 2% masnoća

Veoma je bogata esencijalnim (18) amino kiselinama (aspartanska, glutaminska, serin, glicin, arginin, valin, lizin, linolejska, palmitinska, oleinska,..), vitaminima (B1, B2, B12, C i E), mikro i makro elementima (lako apsorbujući kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe), kao i sa skoro 60 fitonutrijenata.
Ovakav sastav zlatne make prouzrokuje najjače nutricionističko i zdravstveno dejstvo. Nauka je dokazala da je zlatna maka moćan adaptogen i energajzer, što znači da ima mogućnost da vrši balans i stabilizuje telesni metabolizam potpuno prirodno za muškarce i žene. Pre nego što se specifično leče određeni simptomi, adaptogeni se koriste za poboljšanje celokupnog stanja organizma. Zlatna maka podiže opštu otpornost na bolesti, normalizuje funkcionisanje ljudskog organizma, podstiče fizičko i mentalno zdravlje, a pri tom nema nikakve kontraindikacije.  Maka, kao adaptogen, deluje prvenstveno na endokrini sistem. Stimulacijom hipofize i hipotalamusa, maka utiče i na sve žlezde sa unutrašnjim lučenjem da održe optimalni nivo hormona za normalno funkcionisanje celokupnog ljudskog organizma. Maka je prirodan i efikasan regulator hormonalne ravnoteže primenjiv na oba pola i na sve starosne grupe.
Hormonalni disbalans je bolest našeg vremena prouzrokovana tempom, stresom i uslovima života savremenog čoveka. Hronični umor, nervoza, depresija, anksioznost, poremećaj sna, PMS, nedostatak seksualne želje, impotencija, neplodnost, bolne menstruacije, menopauza, andropauza, samo su neki od simptoma poremećenog rada našeg hormonalnog sistema.  Zlatna maka tradicionalno deluje na povećanje energije i izdržljivosti. Za razliku od kofeinskih preparata, maka daje baznu i dugotrajnu energetsku funkcionalnost organizmu. Zbog tako efikasnog uticaja na nivo hormona i muškaraca i žena, zlatna maka direktno utiče na povećanje plodnosti kod oba pola. Maka nam pomaže da lakše i brže ublažimo i otklonimo pomenuta stanja koja su posledica svakodnevnog života, punog žurbe i stresa.

Koristi zlatne make

 1. Reguliše i uspostavlja hormonalni balans celokupnog organizma
 2. Povećava fizičku izdržljivost i energiju
 3. Otklanja hronična stanja umora i stresa
 4. Reguliše i neguje endokrini sistem
 5. Podstiče memoriju i mentalne sposobnosti
 6. Smanjuje depresiju
 7. Umanjuje propratne simptome PMS-a
 8. Reguliše neuredne menstruacije
 9. Ublažava simptome menopauze kao što su valunzi, noćno preznojavanje, suvoću vagine, promene raspoloženja i depresije, uključujući probleme sa štitnom žlezdom, osteoporozom i fibromialgijom
 10. Povećava plodnost
 11. Povećava libido
 12. Prirodna zamena za hormonalnu terapiju
 13. Povećava nivo testosterona
 14. Povećava broj i pokretljivost spermatozoida
 15. Pomaže u stvaranju mišićne mase na prirodan način
 16. Ublažava simptome andropauze
 17. Umanjuje depresiju i anksioznost
 18. Povećava fizičku izdržljivost i energiju
 19. Pomaže kod akni, suvoći, kao i ostalih problema na koži izazvanih hormonalnom disfunkcijom
 20. Zlatna maka je jak afrodizijak

S obzirom da je zlatna maka namirnica – dijetetski proizvod, koristi se u mnogo većim dozama nego druge lekovite biljke i može se koristiti u neograničenom vremenskom periodu bez ikakvih rizika i bilo kakvih štetnih posledica. Svetsku afirmaciju maka je dobila zahvaljujući naučnom radu peruanskog biologa Dr. Gloria Chacon de Popovici. Njeni naučni radovi i objavljene knjige doprineli su da biljka Maca – Lepidium Meyenii, zainteresuje i druge naučnike za svoja izuzetna svojstva: “Čast mi je što sam pre 40 godina naučno otkrila i dokazala nutricionističku i medicinsku vrednost ove jedinstvene vrste Maca (Lepidium Meyenii), biljku Anda, koja je našim precima bila poznata hiljadama godina. Iskreno se nadam da će zlatna maka, 100% prirodan proizvod, dati našoj planeti bolji kvalitet života, ne samo u sadašnjem, već i u vremenima koja dolaze.”

 

Uputstvo za upotrebu:

 • sportisti 1 tableta nedeljno,
 • preventivno 1/4 nedeljno (isti dan),
 • kod upalnih procesa 1/4 dnevno.
Total Page Visits: 1151 - Today Page Visits: 1